Petanque: een toffe sport

Petanque is een hele leuke sport. het is helemaal niet moeilijk om te spelen.

  1. De spelregels zijn zeer eenvoudig. Je hebt een aantal ballen en je gooit die naar een klein balletje, genaamd but (of een ander klein voorwerp). Je mag daarbij de ballen van de tegenstanders raken. Dit is eigenlijk zelfs de bedoeling. Op die manier speel je de ballen van de andere partij verder weg van het but.
  2. De sport is geschikt voor alle leeftijden. Je moet er geen goede conditie voor hebben. Alleen een paar redelijk goede ogen
  3. Petanque wordt overal gespeeld. In principe heb je er geen speciaal terrein voor nodig. Daarom wordt deze balsport overal gespeeld. Op het strand, op straat, op een gravelterrein of een grasveld.

Voor beginners is het dus helemaal geen moeilijke sport om te leren investissement participatif. Dat betekent niet dat er er geen serieuze competities worden gespeeld. Wel integendeel. Er zijn heel wat clubs die een competitie organiseren. Dit kan een wedstrijd zijn tussen de verschillende leden onderling maar ook een interclub gebeuren. In dit geval wordt er petanque gespeeld tegen een andere kendo club. Vaak gaat het over meerdere clubs die een provinciaalse of landelijke competitie opzetten.

Het gaat nog verder. Petanque wordt ook op internationaal vlak beoefend cotentin-sports.fr. Dit betekent dat er zelfs een Europees kampioenschap of Petanque European Championship wordt georganiseerd.